Rhepanol dakbedekking

Rhepanol is een kunststof dakbedekking op basis van polyisobutyleen die als sinds 1956 wordt toegepast. Daarmee is Rhepanol ‘s werelds oudste toegepaste kunststof dakbedekking. Wat betreft het materiaal lijkt Rhepanol veel op PVC dakbedekking, maar is Rhepanol voorzien van een polyester cachering. Het grote voordeel van Rhepanol dakbedekking is de uitzonderlijk lange levensduur van 70 jaar. Daarnaast is Rhepanol betrouwbaar, duurzaam en milieuvriendelijk en wordt het alleen verwerkt door erkende dakdekkers. Dakwerk is een dakdekker in Putten die tot deze erkende dakdekkers behoort.

Kunststof dakbedekking

Er zijn verschillende kunststof dakbedekking op de markt. De meest gebruikte zijn PVC, EPDM en ECB. Ten opzichte van bitumen dakbedekking hebben kunststof dakbedekkingen het voordeel dat het een meer duurzaam en milieuvriendelijk alternatief is. Dit geldt ook voor Rhepanol. Rhepanol is net als andere kunststof dakbedekkingen volledig recyclebaar. Daarnaast zorgt het synthetische vilt ervoor dat de dakbedekking op alle ondergronden kan worden geplaatst, zoals ouden bitumineuze daken.

Waarom Rhepanol?

Zoals beschreven is de levensduur van een Rhepanol dak 70 jaar. Dit is erg lang ten opzichte van andere kunststof en bitumen dakbedekkingen. De levensduur van deze dakbedekking varieert tussen de 25 en 50 jaar. Dit komt voornamelijk omdat Rhepanol een uiterst stabiele dakbedekkig is dat erg goed weerstand biedt aan alle weersinvloeden. Het materiaal bevat, in tegenstelling tot PVC dakbedekking , geen weekmakers. Dit zorgt ervoor dat het materiaal ook na tientallen jaren goed reageert op thermische schokken.

Plaatsing van een Rhepanol dak

De plaatsing van een Rhepanol dak is absoluut niet voor de doe-het-zelver. Zeer specialistisch materiaal en gereedschap is nodig om de 70 jaar levensduur te kunnen garanderen. Na het plaatsen van isolatie, kan de Rhepanol dakbedekking worden uitgerold. Aan de randen wordt deze bevestigd met knelstrippen. De banen Rhepanol worden aan elkaar gelast middels een professioneel lasapparaat. Om de dakbedekking op z’n plek te houden worden deze mechanisch bevestigd of wordt er gebruik gemaakt van grind als ballast. In dit laatste geval wordt er gesproken over een losliggend dak. Ook wordt er gebruik gemaakt van lijm op Rhepanol te bevestigen op bijvoorbeeld oude bitumen.